top of page
  • Yazarın fotoğrafıShiv

Erzurum Elmas Kıtlaması

Maddenin en saf ve belki de en çekici halidir, kristal yapısı. Her element bu forma ulaşamaz zaten. Bu forma girebilmek için gerekli şartların sağlanması zorunludur. Belki zorla taklit ettirilebilir ama gerçeği gibi asla olamaz.

Kristali elde etmek için; doğru kristallenme ortamı, düzenli bir sıralama, grid yapısı, optimum sıcaklık, basınç ve son olarak belki de taklit edilemediği için de en önemli etken olan yeterince zaman lazımdır.


Zaman ve bağlam ikililiğin dengesi lazım bu kristal yapının kusursuz olması için. İlmik ilmik işlenmesi gereklidir. Milyonlarca yıllık deneme/yanılma laboratuvarı olan Dünya'nın, bu formu keşfetmesi bile oldukça zor olmuştur. Ama bu atom bağını sadece atomlara ve Dünya'nın deneylerine bırakmayacağız. Neden kendi ilişkilerimiz için de kullanmayalım ki?


İnsan ilişkileri de benim için böyledir. İlk tanışma anı bir ceryan :) başlatır. Farklı senaryolar ve kurgular içerisinde alınan bireysel ya da ortaklaşa kararlar bağlamı oluşturur. Stresli durumlar, madde üzerindeki basıncı ifade ederken bu durumlarla nasıl baş edildiği de yine arkadaşlık bağının yayılımına bağlıdır. Bağlam, kristale gidebilecek potansiyele sahipse ve bu arkadaşlık ilişkisine yeterli zaman tanınırsa, kaya gibi sağlam olur. En sert malzemenin elmas olması gibi. Oldukça sıkı bir arkadaşlık desene.


Ama bazen bu bağlam, kendi dengesiyle kalmak zorunda değildir. Neden birisi gelip kıskanmasın ki. Neden birisi gelip buna sahip olmadığı halde sahip olma isteğine sahip olmasın ki. Her zaman ortaya çıkan bir arzu ki genellikle bu dişil bir varlıkta olur (gerçekten feministim ya!), bu bağları test etmek ister. "Benim istenilme ve isteme kudretim, sizin en değerli varlığınız olan bu bağdan daha mı güçlü? Ben bunu test etmek istiyorum" der.


Ve test edilmek istenilen bu yapı adım adım, sistematik olarak çekiçlenmeye başlanır.


Rahatsız olduğum bir konunun düzenli olarak önüme serilmesi, doğanın en sert malzemesinden de yapılmış olsa da bu arkadaşlığı un ufak ediyor.


+Kalbimi çok kırdın elmas da olsak. Yoksa hala üstün mü hissediyorum kendimi, tuzla buz olmuş olsam da?


Rekabet tutkumuz, dedikodu aşkımız, haz arayışlarımız ve maddi açlığımız, kırılmaz denilen elması kıramasa da çatlatmış durumda.


Şey, benim için değil ama umarım epoksi kullanmayı biliyorsunuzdur.


Kapak Görseli: Jewellery Tools - Malou Paul



8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sulu Beyin

Verwikkelen

Sisli Far

bottom of page